Spreker

Charlotte Meindersma Spreker

“Juristen zijn toch saai? Waarom zou ik er dan een inhuren als spreker?” Ja, meestal zijn juristen saai. Doodsaai. Om bij in slaap te vallen zelfs. Maar ik niet. Ik ben graag de uitzondering die de regel bevestigt. Ik houd mensen graag WAKKER!

Op de basisschool won ik de voorleeswedstrijd. Namens onze gemeente mocht ik aan de regionale kampioenschappen meedoen. Daar won ik niet. Ik had namelijk gekozen voor precies hetzelfde stukje uit het boek. Ik kende het té goed, waardoor ik kennelijk niet overtuigend genoeg meer kon voorlezen. Daar heb ik van geleerd.

Mag ik je vaker bellen voor een interview? Je praat zo lekker.

– Jeroen Olthof, redacteur Radar Radio – april 2017

Presentaties
Alle presentaties stem ik af op het event en het publiek. Geen routinematige presentaties. Altijd een enthousiast verhaal. En laten we wel wezen: het houdt mij ook scherp. Heel eerlijk: het geeft me ook een kick. Door die unieke presentaties krijg ik de beste reacties van deelnemers en organisatie. Dat zorgt ervoor dat ik na afloop met een grote glimlach op mijn gezicht weer in de trein naar huis stap, waar ik vervolgens mag nagenieten door enthousiaste reacties op social media te lezen.

Greep uit de events waar ik mocht spreken:
The Social Conference van Emerce, Instagram Event en Social Today van Frankwatching, Webwinkelvakdag van Rendement, Influencer Marketing Event van NIMA en Masterclass B(v)loggen van Annic.

Ik wil ook zo’n presentatie!

Dit zeggen anderen over mij als spreker

Charlotte straalt professionaliteit en inhoudelijke kennis uit. Wat een geruststelling was het ook om te ervaren dat zij als jurist denkt in oplossingen in plaats van beperkingen. Ze weet precies wat de wet- en regelgeving op gebied van reclamerecht zegt, maar gaat daar uiterst pragmatisch en praktijkgericht mee om in haar advies. Daarnaast draagt ze haar kennis en deze invalshoek ook uit in de lezingen en keynotes die ze verzorgt: gedegen, inhoudelijk maar toch pragmatisch en oplossingsgericht.

– Mischa Coster MA MSc, mediapsycholoog – NIMA Influencer Marketing Event 29/6/2017

De presentaties voor de Webwinkeldag van Checklist Webwinkel/Rendement werden beoordeeld met een 8.3 (mei 2015) en een 9.3 (mei 2017)!

Charlotte is er in geslaagd om ‘taaie’ stof met humor over te brengen. De juridische do’s and don’ts van beeldrecht op Instagram zijn helder geformuleerd. Fijn en snel geschakeld! Aanrader 🙂

– Lindy Prins namens FrankwatchingInstagram voor Bedrijven 28/6/2016

Ze kan ontzettend goed uitleggen. Materie waarvan de meeste mensen zeggen ‘taaie kost, saai’, dat ze dat heel goed over weet te brengen.

– Arnold Reyneveld

“Waarom heb ik een jurist nodig op mijn event?”

Nou ja, nodig, hangt van je onderwerp af natuurlijk. Maar laat ik je dit zeggen: als je de bezoekers vooraf vraagt of ze graag iets over juridische zaken willen leren, zullen de meesten nee zeggen. Recht is namelijk saai. Nou ja, niet voor mij, maar dat is wel het idee dat mensen bij recht hebben.

Meer dan eens heb ik gezorgd dat mijn presentatie of workshop als beste beoordeeld werd van alle presentaties en workshops van dat event. Nee, ik heb de bezoekers niet omgekocht. Wat ik wel doe is nuttige en praktisch toepasbare informatie bieden, die ik op een leuke manier overbreng. Ik krijg zelfs Belgische advocaten aan het lachen.

Weten wat ik voor jou kan betekenen? Stuur een e-mail naar hello@charlotteslaw.nl of bel me op 070 2500 529

Presentaties op SlideShare

Welke workshops en presentaties heb je te bieden?

Bekijk de presentaties op slideshare voor een goede indruk van de mogelijkheden. In de basis duren mijn presentaties zo’n 45 minuten. Korter of langer of in een andere vorm, zoals een workshop, kan ook!

Je kunt me laten spreken over alles waar ik ook advies over geef: auteursrecht en beeldrecht, recht op marketing en reclame, portretrecht, persvrijheid en uitingsvrijheid, recht voor fotografen, bloggen en social media, online marketing (voor advocaten en juristen)

Vraag een Offerte

Op de hoogte blijven van de laatste presentaties en publicaties? Bekijk de pagina publicaties.
Benieuwd wat een spreker nou eigenlijk kost? Lees mijn onderzoekje op Legal Coffee.

Dit was afgelopen zondag, toen ik een presentatie gaf over auteursrecht, handelsnamen/merken en reclamerecht aan bloggers/vloggers. ?: @annicvw

A post shared by Charlotte | Charlotte's Law ⚖ (@charlotteslaw) on

Vanochtend gaf ik gastcollege bij Hogeschool Leiden. Over intellectuele eigendom in de praktijk. En stagiaire Djoeke maakte daar deze foto van.

A post shared by Charlotte | Charlotte's Law ⚖ (@charlotteslaw) on

Auteursrecht op Instagram: hoe zit dat nou eigenlijk? Charlotte Meindersma legt het uit. #INSTAevent

A post shared by Frankwatching (@frankwatching) on

Morgen: u wil regrammen, mag dat? #tsc16

A post shared by Charlotte | Charlotte's Law ⚖ (@charlotteslaw) on