Spreker

Boek Charlotte nu als Spreker voor jouw Event

“Juristen zijn toch saai? Waarom zou ik er dan een inhuren als spreker?” Ja, meestal zijn juristen saai. Doodsaai. Om bij in slaap te vallen zelfs. Maar ik niet. Ik ben graag de uitzondering die de regel bevestigt. Ik houd mensen graag WAKKER!

Op de basisschool won ik de voorleeswedstrijd. Namens onze gemeente mocht ik aan de regionale kampioenschappen meedoen. Daar won ik niet. Ik had namelijk gekozen voor precies hetzelfde stukje uit het boek. Ik kende het tΓ© goed, waardoor ik kennelijk niet overtuigend genoeg meer kon voorlezen. Daar heb ik van geleerd.

Mag ik je vaker bellen voor een interview? Je praat zo lekker.

– Jeroen Olthof, redacteur Radar Radio – april 2017

Maatwerk presentaties
Alle presentaties maak ik op maat. Geen routinematige presentaties. Altijd een enthousiast verhaal. En laten we wel wezen: het houdt mij ook scherp. Heer eerlijk: het geeft me ook een kick. Door die unieke presentaties krijg ik de beste reacties en dat zorgt ervoor dat ik na afloop met een grote glimlach op mijn gezicht weer in de trein naar huis stap.

Ik wil ook zo’n presentatie!

Dit zeggen anderen over mijn presentaties

Charlotte straalt professionaliteit en inhoudelijke kennis uit. Wat een geruststelling was het ook om te ervaren dat zij als jurist denkt in oplossingen in plaats van beperkingen. Ze weet precies wat de wet- en regelgeving op gebied van reclamerecht zegt, maar gaat daar uiterst pragmatisch en praktijkgericht mee om in haar advies. Daarnaast draagt ze haar kennis en deze invalshoek ook uit in de lezingen en keynotes die ze verzorgt: gedegen, inhoudelijk maar toch pragmatisch en oplossingsgericht.

– Mischa Coster MA MSc, mediapsycholoog – NIMA Influencer Marketing Event 29/6/2017

De presentaties voor de Webwinkeldag van Checklist Webwinkel werden beoordeeld met een 8.3 (mei 2015) en een 9.3 (mei 2017)!

Charlotte is er in geslaagd om β€˜taaie’ stof met humor over te brengen. De juridische do’s and don’ts van beeldrecht op Instagram zijn helder geformuleerd. Fijn en snel geschakeld! Aanrader πŸ™‚

– Lindy Prins namens FrankwatchingInstagram voor Bedrijven 28/6/2016

Ze kan ontzettend goed uitleggen. Materie waarvan de meeste mensen zeggen ‘taaie kost, saai’, dat ze dat heel goed over weet te brengen.

– Arnold Reyneveld

Waarom heb ik een jurist nodig op mijn event?

Nou ja, nodig, hangt van je onderwerp af natuurlijk. Maar laat ik je dit zeggen: als je de bezoekers vooraf vraagt of ze graag iets over juridische zaken willen leren, zullen de meesten nee zeggen. Recht is namelijk saai. Nou ja, niet voor mij, maar dat is wel het idee dat mensen bij recht hebben.

Meer dan eens heb ik gezorgd dat mijn presentatie of workshop als beste beoordeeld werd van alle presentaties en workshops van dat event. Nee, ik heb de bezoekers niet omgekocht. Wat ik wel doe is nuttige en praktisch toepasbare informatie bieden, die ik op een leuke manier overbreng. Ik krijg zelfs Belgische advocaten aan het lachen.

Weten wat ik voor jou kan betekenen? Stuur een e-mail naar charlotte@charlotteslaw.nl of bel me op 06-28917463

Presentaties op SlideShare

Welke workshops en presentaties heb je te bieden?

Eerlijk toegegeven: het liefst maak ik presentaties op maat. Kijk maar eens naar de presentaties op slideshare. Simpelweg omdat het leuker is om de presentatie aan te laten sluiten bij de kennis en dagelijkse werkelijkheid van de luisteraars. Bovendien kan ik op die manier rekening houden met de specifieke voorkennis van de groep. Hierdoor ben ik bovendien flexibel: de presentatie kan zolang duren als jij wil. Ik pas me op het event aan en niet andersom. Van 45 minuten tot een dagdeel of zelfs een hele dag, alles is mogelijk.

Je kunt me daarom laten spreken over alles waar ik ook advies over geef: auteursrecht, marketing- en reclamerecht, portretrecht, webwinkelrecht, persvrijheid en uitingsvrijheid, recht voor fotografen, bloggen, online marketing (voor advocaten en juristen)

Vraag een Offerte

Op de hoogte blijven van de laatste presentaties en publicaties? Bekijk de pagina publicaties.
Benieuwd wat een spreker nou eigenlijk kost? Lees mijn onderzoekje op Legal Coffee.

Dit was afgelopen zondag, toen ik een presentatie gaf over auteursrecht, handelsnamen/merken en reclamerecht aan bloggers/vloggers. πŸ“·: @annicvw

A post shared by Charlotte | Charlotte's Law βš– (@charlotteslaw) on

Vanochtend gaf ik gastcollege bij Hogeschool Leiden. Over intellectuele eigendom in de praktijk. En stagiaire Djoeke maakte daar deze foto van.

A post shared by Charlotte | Charlotte's Law βš– (@charlotteslaw) on

Auteursrecht op Instagram: hoe zit dat nou eigenlijk? Charlotte Meindersma legt het uit. #INSTAevent

A post shared by Frankwatching (@frankwatching) on

Morgen: u wil regrammen, mag dat? #tsc16

A post shared by Charlotte | Charlotte's Law βš– (@charlotteslaw) on