Over Charlotte’s Law

je hebt advocaten, en je hebt Charlotte's Law

Charlotte’s Law & Fine Prints is een juridisch advieskantoor voor de creatieve sector en ondernemers. Dat zijn we in de eerste plaats zelf ook: creatieve ondernemers. We begrijpen daarom precies waar jij als ondernemer mee te maken krijgt en denken graag met je mee over de beste oplossing.

Medewerkers bij Charlotte’s Law

mr. Charlotte Meindersmamr. Charlotte Meindersma
Hiernaast, dat ben ik, Charlotte Meindersma. Jurist en fotograaf en eigenaar van juridisch advieskantoor Charlotte’s Law & Fine Prints. Ik deed de selectieve en specialistische master Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben dus gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht, media- en communicatierecht en informatierecht. Denk bijvoorbeeld aan auteursrecht, portretrecht, merkenrecht, webwinkelrecht en privacy.

Daarnaast ben ik nog creatief actief als fotograaf.
Die twee passies lijken mijlen ver van elkaar verwijderd, maar vloeien juist mooi in elkaar over. Als fotograaf kun je tenslotte wel een jurist gebruiken voor alle overeenkomsten, algemene voorwaarden en auteursrechtelijke en portretrechtelijke problemen die op je pad komen. Als jurist voor de creatieve sector en ondernemers is het prettig dat ik weet hoe het is om een eigen bedrijf te runnen, hoe het is om creatief bezig te zijn en welke hobbels je tegen kunt komen.

Het liefst geef ik advies over juridische zaken, marketing en ondernemen. Ik denk graag met je mee. Je krijgt altijd praktisch, realistisch en eerlijk advies. Zo is het voor mij mogelijk om zowel andere (creatieve) ondernemers te helpen en zelf nog creatief bezig te zijn. Voor mij de ideale combinatie.

mail: charlotte@charlotteslaw.nl | telefoon: 06 28917463

mr. Elske Derks - jurist bij Charlotte's Law & Fine Printsmr. Elske Derks
Elske werkt sinds eind december 2016 bij Charlotte’s Law. Ze studeerde Law & Technology in Tilburg, maar ze komt uit America. Nee, niet het land, het dorp. In Limburg. Je weet wel, van Rowwen Hèze. Gelukkig probeert ze de rest geen Limburgs te laten praten. Elske is heel nieuwsgierig en zoekt alles graag tot op de bodem uit! Bovendien houdt ze van koffie en dat is bij ons natuurlijk altijd een pré.
Last van een inbreukmaker en een strenge brief nodig? Of wil je juist algemene voorwaarden die in een vriendelijke toon zijn opgesteld? Elske kan het allemaal!

mail: elske@charlotteslaw.nl | telefoon: 06 41084372

Afton van der Have - Office Manager bij Charlotte's Law & Fine PrintsAfton van der Have
Afton is vier dagen per week onze office manager. Bel of mail je naar Charlotte’s Law, heb je meestal eerst contact met haar.

Afton van der Have werkte al 7 jaar als juridisch secretaresse in Rotterdam. Ze heeft nu het stoffige advocatenland ingeruild voor ons moderne team. Met de rechtbank bellen is nog net niet haar hobby. Ze is een vrolijke noot op kantoor. Je kunt Afton bereiken op maandag en woensdag tot en met vrijdag.

mail: hello@charlotteslaw.nl | telefoon: 070 2500 529

Waar komt de naam vandaan?

Charlotte’s Law & Fine Prints
Een gekke naam voor een juridisch advieskantoor? Misschien. Maar er zit een verhaal achter:

In eerste instantie kwam Charlotte bij wijze van grap op deze naam. Ze keek graag naar de Amerikaanse TV serie Harry’s Law. Een goede octrooirecht advocate die haar werk maar saai geworden vond en vervolgens ontslagen werd. In een achterbuurt opent ze in een voormalige schoenenwinkel een nieuw kantoor. Haar secretaresse verhuist mee. Er is een prachtige verzameling schoenen achtergebleven waarvan ze besluiten die ook te blijven verkopen. Het nieuwe kantoor heet dan ook: Harry’s Law & Fine Shoes. De combinatie van Charlotte de jurist en Charlotte de fotograaf zorgde voor een eenvoudige variatie: Charlotte’s Law & Fine Prints.

De naam betekent echter nog veel meer: Charlotte’s Law staat ook voor de eenmanszaak die het is en de specialisatie van dit kantoor. Het is een persoonlijk kantoor met verstand van zaken. Fine Prints heeft ook een dubbelfunctie. Natuurlijk de Fine Prints in de zin van prachtige foto afdrukken, maar ook de Engelse betekenis van Fine Print: Algemene Voorwaarden. Hier komt weer de combinatie van juridische kennis met het creatieve vak om de hoek kijken.

Eigenzinnig
Charlotte’s Law is een eigentijds en vooral ook eigenzinnig kantoor. Een ondernemend kantoor vooral. We werken zoveel mogelijk digitaal. Hier geen aparte kamer voor een papieren archief. We werken veel digitaal, ook in communicatie. Je kunt ons natuurlijk mailen en bellen, maar we zijn ook bereikbaar via Skype en Appear.in. Als je met ons wil faxen moeten we je helaas teleurstellen, die hebben we alvast aan het museum gedoneerd. Waar mogelijk werken we op projectbasis, zodat zowel jij als wij vooraf weten waar we aan toe zijn. Voor die enkele keer dat dit niet mogelijk is werken we met een uurtarief. Aan kantoorkosten doen we niet. Kan iemand ons uitleggen wat daar überhaupt het nut van is?

Charlotte geeft praktisch, realistisch en eerlijk advies.

Miss Oploskoffie
Sinds eind 2012 schenkt Charlotte’s Law ook oploskoffie. Nou ja, geen echte oploskoffie natuurlijk, want daar houden we niet zo van. Maar juridische oploskoffie: de koffie die (bijna) alles oplost. Onder het genot van een kopje koffie, thee of iets anders bespreken we jouw juridische probleem of jouw juridische vragen waar we ter plekke antwoord op geven. Handig hè!
Hierdoor hebben ze Charlotte op Twitter al omgedoopt tot Miss Oploskoffie. Die houden we erin!

Lid van juridische verenigingen:
Charlotte is lid van de volgende juridische verenigingen:

Vereniging voor Auteursrecht

Vereniging voor Media- en Communicatierecht

NVvIR

vereniging voor reclamerecht

logo vereniging privacyrecht

Weten wat we nog meer doen? Lees deze publicaties eens. Daarnaast bloggen we ongeveer drie keer per week, waarbij we in elke blogpost praktisch juridisch advies geven.