Over Charlotte’s Law

je hebt advocaten, en je hebt Charlotte's Law

Medewerkers bij Charlotte’s Law

Charlotte Meindersma - Jurist Charlotte's Law & Fine Printsmr. Charlotte Meindersma
Hiernaast, dat ben ik, Charlotte Meindersma. Jurist en fotograaf en eigenaar van juridisch advieskantoor Charlotte’s Law & Fine Prints. Ik deed de selectieve en specialistische master Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben dus gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht, media- en communicatierecht en informatierecht. Denk bijvoorbeeld aan auteursrecht, portretrecht, merkenrecht, webwinkelrecht en privacy.

Daarnaast ben ik nog creatief actief als fotograaf.
Die twee passies lijken mijlen ver van elkaar verwijderd, maar vloeien juist mooi in elkaar over. Als fotograaf kun je tenslotte wel een jurist gebruiken voor alle overeenkomsten, algemene voorwaarden en auteursrechtelijke en portretrechtelijke problemen die op je pad komen. Als jurist voor de creatieve sector en ondernemers is het prettig dat ik weet hoe het is om een eigen bedrijf te runnen, hoe het is om creatief bezig te zijn en welke hobbels je tegen kunt komen.

Het liefst geef ik advies over juridische zaken, marketing en ondernemen. Ik denk graag met je mee. Je krijgt altijd praktisch, realistisch en eerlijk advies. Zo is het voor mij mogelijk om zowel andere (creatieve) ondernemers te helpen en zelf nog creatief bezig te zijn. Voor mij de ideale combinatie.

mail: charlotte@charlotteslaw.nl | telefoon: 06 28917463

Jurist Elske Derksmr. Elske Derks
Elske werkt sinds eind december 2016 bij Charlotte’s Law. Ze studeerde Law & Technology in Tilburg, maar ze komt uit America. Nee, niet het land, het dorp. In Limburg. Je weet wel, van Rowwen Hèze. Gelukkig probeert ze de rest geen Limburgs te laten praten. Last van een inbreukmaker en een strenge brief nodig? Of wil je juist algemene voorwaarden die in een vriendelijke toon zijn opgesteld? Elske kan het allemaal!

mail: elske@charlotteslaw.nl | telefoon: 06 41084372

Office Managers: Yacintha en Afton
Yacintha (links) en Afton (rechts) zijn onze office managers. Als je ons belt of mailt zul je meestal eerst contact hebben met een van hen.

Charlotte's Law Office Manager - YacinthaYacintha Pex komt oorspronkelijk uit de luchtvaart. Ze is streng doch rechtvaardig en laat zich niet zomaar afschepen met een smoesje. Ze komt uit Den Haag en ja, de Bosjes van Pex hebben hun naam te danken aan haar opa. Yacintha werkt hier op maandag, dinsdag en donderdag.Office Manager Afton van der Have

Afton van der Have werkte al 7 jaar als juridisch secretaresse in Rotterdam. Ze heeft nu het stoffige advocatenland ingeruild voor ons moderne team. Met de rechtbank bellen is nog net niet haar hobby. Ze is een vrolijke noot op kantoor. Je kunt Afton bereiken op maandag en woensdag tot en met vrijdag.

mail: hello@charlotteslaw.nl | telefoon: 070 2500 529

Waar komt de naam vandaan?

Charlotte’s Law & Fine Prints
Een gekke naam voor een juridisch advieskantoor? Misschien. Maar er zit een verhaal achter:

In eerste instantie kwam Charlotte bij wijze van grap op deze naam. Ze keek graag naar de Amerikaanse TV serie Harry’s Law. Een goede octrooirecht advocate die haar werk maar saai geworden vond en vervolgens ontslagen werd. In een achterbuurt opent ze in een voormalige schoenenwinkel een nieuw kantoor. Haar secretaresse verhuist mee. Er is een prachtige verzameling schoenen achtergebleven waarvan ze besluiten die ook te blijven verkopen. Het nieuwe kantoor heet dan ook: Harry’s Law & Fine Shoes. De combinatie van Charlotte de jurist en Charlotte de fotograaf zorgde voor een eenvoudige variatie: Charlotte’s Law & Fine Prints.

De naam betekent echter nog veel meer: Charlotte’s Law staat ook voor de eenmanszaak die het is en de specialisatie van dit kantoor. Het is een persoonlijk kantoor met verstand van zaken. Fine Prints heeft ook een dubbelfunctie. Natuurlijk de Fine Prints in de zin van prachtige foto afdrukken, maar ook de Engelse betekenis van Fine Print: Algemene Voorwaarden. Hier komt weer de combinatie van juridische kennis met het creatieve vak om de hoek kijken.

Eigentijds
Charlotte’s Law & Fine Prints is een eigentijds kantoor. Geen grote ordnerkasten vol papier en een duur kantoorpand met luxe ontvangstruimte. De dossiers worden zo veel mogelijk digitaal georganiseerd en bijgehouden. Communicatie zal grotendeels elektronisch plaatsvinden. Dit zorgt ervoor dat we onze diensten snel en goedkoop kunnen aanbieden. Daarnaast werken we zowel met een uurtarief als, waar mogelijk, op projectbasis. Zo weet jij als klant vaak van te voren al wat het zal gaan kosten. Zoals eerdere klanten al hebben gezegd: ‘Charlotte geeft praktisch, realistisch en eerlijk advies.’ We geven zo goed mogelijk aan wat de kansen bij een conflict zijn en wat de beste strategie is om een conflict tussen jou en de wederpartij zo positief mogelijk op te lossen.

Miss Oploskoffie
Sinds eind 2012 schenkt Charlotte’s Law ook oploskoffie. Nou ja, geen echte oploskoffie natuurlijk, want daar houden we niet zo van. Maar juridische oploskoffie: de koffie die alles oplost. Onder het genot van een kopje koffie, thee of iets anders bespreken we jouw juridische probleem of jouw juridische vragen waar we ter plekke antwoord op geven. Handig hè!
Hierdoor hebben ze Charlotte op Twitter al omgedoopt tot Miss Oploskoffie. Charlotte vindt het een eer.

Lid van juridische verenigingen:
Charlotte is lid van de volgende juridische verenigingen:

Vereniging voor Auteursrecht
Vereniging voor Media- en Communicatierecht

 
 
NVvIRvereniging voor reclamerecht

 
 
logo vereniging privacyrecht
 
 
 
 
 

Weten wat we nog meer doen? Lees deze publicaties eens. Daarnaast bloggen we ongeveer drie keer per week, waarbij we in elke blogpost praktisch juridisch advies geven.