Referenties

“Juristen zijn niet te vertrouwen”

Nou ja, niet zo stellig… Er zijn natuurlijk best juristen die absoluut niet te vertrouwen zijn. Maar wij zijn graag de uitzondering op de regel. Vraag op social media gerust eens of wij te vertrouwen zijn. Of lees gewoon de recensies over ons hieronder. Oké, eerlijk is eerlijk, als iemand niet te tevreden over ons zou zijn geweest, zouden we ze ook niet om een recensie of referentie gevraagd hebben. Hieronder dus alleen lofzang over ons.

Recensies 2019

De brief had als resultaat dat de content vrijwel direct offline werd gehaald en na een aantal mails is er nu een betaalregeling afgesproken om de vergoeding te betalen.
Erg fijn!
– Desiree van der Heiden – by Daisies, februari 2019

Recensies 2018

Ik vroeg Charlotte ons te helpen om AVG-proof te worden. We hebben toen een call met haar gehad van ongeveer een uur waarin ze al onze vragen heeft beantwoord over de nieuwe privacy-wetgeving. Ik vind haar heel duidelijk en nuchter communiceren. Ze wist ons nu eindelijk eens precies uit te leggen wat wij als internetbedrijf in onze marketing moesten aanpassen. Heel fijn dat we dat niet zelf hoefden uit te zoeken. Dat scheelde zeeën van tijd. Het viel me trouwens hard mee wat we moesten veranderen, de indianenverhalen die af en toe rondgaan bleken in de meeste gevallen niet te kloppen. In één uur alles duidelijk, thx Charlotte!

Aartjan van Erkel – bestseller-auteur en internetondernemer, september 2018

 

BOEKENTIP ? | Als blogger ben ik erachter gekomen dat ik te maken krijg met rechten en plichten. Rechten zoals: wie mag mijn foto’s gebruiken? En wat te doen als ik mijn foto viraal zie gaan zonder toestemming? ? Maar dat niet alleen, @charlotteslaw legt in haar boek ‘Wetboek voor bloggers’ ook heel duidelijk uit hoe je meer uit je blog kan halen, waar je op moet letten en hoe je dit op de juiste manier zelf kan doen ?. Want, hoe doe je bijvoorbeeld een samenwerking? Yes, ik heb er veel aan! ❤️ #lawyers #law #rechten #duties #superduty #dutyfree #collaborate #collaboration #collabs #samenwerking #influencer #influence #influencers #influencermarketing #influencerstyle #blogger #foodblogger #bloggerlifestyle #bloggerlove #bloggervibes #blog #recommend #booklife #bookcommunity #booktag #booklover #booknerd #bookworm #book

A post shared by Annelies | Gezond Genoeg (@gezondgenoeg) on

Veel dank voor de fijne samenwerking en je grondige werkwijze en uitleg van alles dat me niet duidelijk was.
Wie weet tot een volgende keer – als ik nog eens iets juridisch nodig heb, klop ik zeker als eerste bij jullie aan.

Brigitte van Tuijl, juli 2018

Het kundige advies van Charlotte en haar dames zorgde er voor dat we een concept inhuurcontract konden aanscherpen. De aanpassingen werden zonder problemen geaccordeerd door de opdrachtgever, een grote financiële instelling. Dank voor het snelle schakelen tijdens deze spoedklus!

Annemarie van Campen, februari 2018

Recensies 2017

Heb zojuist dit boek gelezen. #wetboekvoorbloggers van @Charlotteslaw.
Wat enorm goed geschreven. Leuk, grappig, leerzaam en gewoon boordevol goede tips voor alle websites, niet alleen bloggers.
Ik heb hem helemaal vol geplakt met aantekening stickers. Deze gaat in de kast als referentiepunt.
Echt een aanrader voor iedereen met een website die zelf meer wil leren over hoe dat nou allemaal werkt en waar je aan moet denken als het aankomt op regelgeving.

Sterk in Media, november 2017

Ontzettend bedankt voor de goede ondersteuning, heldere uitleg en vlotte communicatie. Ik had me geen betere hulp kunnen wensen in de hele zaak. Nogmaals dank!

Mats van Soolingen, Fotograaf, november 2017

Charlotte en haar medewerkers houden van klare taal, denken met je mee en wijzen je op dingen waar je zelf nog niet aan had gedacht (en doen geen eye rolls om je onwetendheid). Dank voor een stel solide, heldere Algemene Voorwaarden!

Fleur Halkema, Fotograaf, juli 2017

Nieuwe Kleine Lettertjes

We werken graag in het volle vertrouwen het beste voor de klant te doen. Dat is waar we voor staan. Daarbij passen goede afspraken.
We hebben daarom Charlotte’s Law & Fine Prints, een uitstekende ‘internetjurist’ hier in Den Haag, gevraagd ons daarbij te helpen. Zij heeft onze algemene voorwaarden simpeler gemaakt, beter leesbaar en helderder voor onze klanten.

– Eric van den Berg, eigenaar ISI Media, juni 2017

Recensie Wetboek voor Webwinkels

Mag ik je vaker bellen voor een interview? Je praat zo lekker.

– Jeroen Olthof, redacteur Radar Radio – april 2017

Recensies 2016

Charlotte heeft me advies gegeven bij een inbreuk door een groot bedrijf bij mijn ontwerpen. Hierdoor zijn we op een goede en snelle manier tot een schikking gekomen. Dit komt mede door het feit dat ons contact via Skype en e-mail verliep. Iets dat ik als groot pluspunt heb ervaren.

– Amber Kuipers, Koetjes en Kaartjes – oktober 2016

Charlotte is er in geslaagd om ‘taaie’ stof met humor over te brengen. De juridische do’s and don’ts van beeldrecht op Instagram zijn helder geformuleerd. Fijn en snel geschakeld! Aanrader 🙂

– Lindy Prins, Frankwatching Instagram Event – juni 2016

Charlotte weet op een levendige manier, vol voorbeelden, droge stof begrijpelijk en interessant te maken. Een waardevolle lezing voor creatieve ondernemers.

– Mariette Ruggenberg, De Upstarter – juni 2016

Recensies 2015

Charlotte heeft de algemene voorwaarden voor onze workshops gemaakt. Ziet er prima uit, aan veel dingen gedacht en goed verwoord! Hadden wij zo nooit kunnen verzinnen.

– HELEEN KLOP fotografie – november 2015

Bedankt weer voor jouw advies en dienstverlening. Jouw expertise op het gebied van o.a. auteurs- en portretrecht is voor ons erg nuttig.
Je bent ons al meerdere malen goed van dienst geweest en we zullen in de toekomst zeker gebruik van je kennis en dienstverlening blijven maken.

– Diana van der Lans, schoolfoto.nl – mei 2015

Recensies 2014

‚In een voor mij persoonlijk heel vervelende zaak heeft Charlotte me dusdanig voorzien van advies en hulp, dat ik het gevoel kreeg dat we het maximaal mogelijke zouden ondernemen om de zaak op te lossen. Geen valse pretenties over de mogelijkheden, maar eerlijke en heldere adviezen over de voortgang en de te nemen stappen. Haar juridisch advies is laagdrempelig, goed en duidelijk, en om die reden zou ik Charlotte absoluut aan anderen aanbevelen!

– Miriam van den Broek, eigenaar van JulesBean – november 2014

‘Wie kent er iemand met verstand van juridische zaken die eens met mij mee kan kijken? Ik heb een probleem geloof ik…’
Zo ongeveer luidde mijn oproepje op Twitter, nadat ik de onverwachte en toch wat imponerende brief van het advocatenkantoor gelezen had.
‘Daarvoor moet je bij @CharlottesLaw zijn!’ was het antwoord wat ik prompt van verschillende kanten kreeg. Wat een enthousiaste aanbevelingen, dacht ik nog. Inmiddels snap ik waarom.
Met haar eerlijke no nonsense aanpak liet ze me allereerst beter begrijpen waar ik stond in juridische zin, en hielp me het probleem vervolgens zo goed als mogelijk op te lossen. Erg fijn om je op zo’n moment zo geruggesteund te voelen!

Wat mij betreft mag in haar bio met hoofdletters de tekst ‘AARDIG ÈN (HULP)VAARDIG’.

Nog een tip: Volg @CharlottesLaw op Twitter! Had ik dat zelf eerder gedaan dan had mijn hele probleem zich dankzij haar tips en info waarschijnlijk nooit voorgedaan…

– Marc Smulders, eigenaar van MetMarc & Frunning – augustus 2014

Als hoster heb ik advies gevraagd aan Charlotte bij een conflict tussen twee partijen: een externe partij maakte melding van inbreuk auteursrecht door één van onze klanten. Als webhost ben je genoodzaakt bij aantoonbare inbreuk de betreffende website onbereikbaar te maken. In vakjargon de zogenaamde ‘Notice and Take Down’. In dit geval beweerden beide partijen de auteursrechten te hebben cq toestemming te hebben de online gezette content met instemming te mogen gebruiken. En ja, wat dan?
Ik heb hiervoor Charlotte benaderd en zij heeft me gewezen op zowel onze rechten en plichten als die van de twee genoemde partijen. Prettig, want het laatste waar je als ‘buitenstaander’ in een conflict op zit te wachten is een claim van één van de twee voor misgelopen omzet door het offline halen van een webshop.

– Petra Blankwaard, Just Host – juli 2014

Charlotte is helder, snel en snapt precies waar je als creatief ondernemer tegenaan kan lopen. Het geeft een zeker gevoel te weten dat er een expert is die klaar staat voor zowel de preventieve vragen als, indien nodig, het grotere werk.

– Fanny Evers, communicatieadviseur en tekstschrijver – februari 2014

Een klant wees mij op het bestaan van een webwinkel met een gelijkende naam en product aanbod, waardoor er sprake was van merkinbreuk. Charlotte heeft het probleem snel opgepakt en goed afgehandeld!
Wij bevelen Charlotte zeker aan !
Mocht er in de toekomst nog iets voorvallen qua auteursrecht of merkinbreuk is Charlotte de eerste waar wij contact mee opnemen!

– Gemmy, eigenaresse VAN IKKE – januari 2014

Recensies 2013

Charlotte heeft mij geholpen met het vernieuwen van mijn algemene voorwaarden. Na een kort gesprek over de wensen en eisen heeft Charlotte me in een uitgebreide Skype sessie in zeer duidelijke taal geadviseerd. Het resultaat is een duidelijker en beknopter document.

– Marcel Bootsman, Nostromo.nl – november 2013

I had a series of serious Eureka moments during Charlotte Meindersma’s workshop on copyright and some aspects of intellectual property rights. So may I tell you that Charlotte’s Law (clfp.staging.wpengine.com) is your one stop shop for all related questions ? I left with an extremely well written reader compiling all info into a bite-size rescue toolbox, a lovely notebook for all future ideas and questions and the reassuring feeling that I can do the writing and she will do the rest. Chapeau ! Charlotte – says the happy customer.

– Eva László-Herbert, Logos – september 2013

Charlotte heeft ons geholpen met algemene voorwaarden en een disclaimer voor Werk aan de Muur. Nog niet eerder heb ik zo’n effectief gesprek met iemand uit haar branche gehad. Geen ‘legal mambo-jambo’ en ‘ja maar, wat als’ maar direct concreet. Absolute aanrader!

– Jasper van der Meij, Werk aan de Muur – mei 2013

Op advies van een bevriende winkelier ben ik bij Charlotte terecht gekomen in verband met een website welke inbreuk pleegde op mijn handelsnaam.
Charlotte reageerde niet alleen heel snel op mijn vragen (zelfs in het weekend!) maar gaf ook een heel duidelijk, eerlijk advies
in begrijpelijke taal. Stap voor stap hebben wij samen gekeken hoe we dit zouden aanpakken.
Dankzij het cordate handelen van Charlotte was deze zaak heel snel opgelost.
Mocht iemand in mijn omgeving iets dergelijks overkomen, dan zal ik Charlotte zeker aanbevelen!

– Margriet Maessen, Willemijns Winkeltje – maart 2013

We zijn al een tijd online met onze website en hebben Charlotte ingeschakeld om een scan te doen. Hiervan kregen wij een goede en duidelijke rapportage met toelichting en aangepaste documenten, klaar voor gebruik. Ook nadere uitleg was geen enkel probleem. Het contact was erg prettig en we zijn ontzettend blij met haar werk. We gaan in de toekomst Charlotte zeker vaker inschakelen.

– Marcia Hooimeijer, EasyCollage – januari 2013

Mijn hoofd gonst nog van de info die je gisteren in de workshop ‘algemene voorwaarden en contracteren’ hebt uitgestort! Op de manier waarop jij deze, toch wel ingewikkelde, materie bespreekt is het voor deze super leek heel begrijpelijk. Ik heb goede voorbeelden gehoord en aan de hand daarvan kan ik het beter toepassen. Toen ik op de terugweg gisterenavond naar huis reed, realiseerde ik mij dat goede AV een voorwaarde zijn voor professioneel ondernemerschap.

– Brigitte Ruijtenbeek, Britt’s Fabriek over Workshop Contracteren & Algemene Voorwaarden voor Fotografen – januari 2013

Recensies 2012

Vaak denk je pas aan de juridsche kant van het vak als het al te laat is, en ik was daar geen uitzondering op. Ik liep met een zakelijke klant vast op de voorwaarden van het gebruik van de foto’s. Omdat ik daar zelf niet uit kwam heb ik Charlotte’s hulp ingeroepen, zodat we een goede licentie-overeenkomst konden opstellen. Charlotte bleek de redder in nood: ze heeft ervoor gezorgd dat ze inzicht kreeg in de organisatie en ruimte bood voor het gebruik van de foto’s binnen die organisatie, maar tegelijkertijd grenzen stelde aan dit gebruik. Daarnaast heeft ze me goed geadviseerd in de communicatie naar de klant toe. Het is hierdoor gelukt om een goede licentie-overeenkomst af te sluiten, waar zowel mijn klant als ik me goed bij voel en we de samenwerking voort hebben kunnen zetten. Zonder Charlotte’s doortastende karakter en kennis van zaken was dit nooit gelukt. Vanaf nu ga ik éérst naar Charlotte, en daarna pas naar de klant!

– Marijn de Wit, Marijn de Wit Photography – december 2012

Charlotte heeft de nieuwe algemene voorwaarden voor mijn fotografiebedrijf geschreven. Ze heeft de voorwaarden helemaal aangepast op mijn manier van werken.
Onze samenwerking verliep heel prettig en gemakkelijk. Ik woon nou eenmaal niet in de buurt en via een paar duidelijke emails en een heel fijn skypegesprek, kreeg ik de voorwaarden die ik nodig had.
Ze werkt snel en kundig en wist mijn vragen heel duidelijk te beantwoorden!

– Jantina Scheltema, Ameland Foto – november 2012

Als fotograaf is er niks vervelender dan dat je foto’s gebruikt worden zonder jouw toestemming, zeker als het gaat om zoiets intiems als geboortefotografie. Toen ik hierachter kwam heeft Charlotte me ontzettend goed geholpen, niet alleen hoefde ik me er niet meer druk om te maken, ik heb ook de vergoeding gekregen waar ik recht op had. Als het weer gebeurt, is zij de eerste die ik bel!

– Marry Fermont, Fermont Fotografie – oktober 2012

I needed a little help with my new business.
I was a little scared at first but it was just like talking to a friend!
I got very good and fast advice.
Charlotte knew exactly what I needed!
lawyers like this are treasures.
thank you so much!

– Gabriela Koopmans, Made With Love, camera straps – oktober 2012

Onlangs heeft Charlotte mijn algemene voorwaarden herschreven. door datgene wat ik had te combineren met hoe ik werk heb ik nu een heldere en duidelijke grenzen waarbinnen ik werk. Niet alleen prettig voor mezelf, maar ook voor de klant. De samenwerking verliep heel prettig en ontspannen. Charlotte heeft duidelijke kennis van zaken, niet alleen wat betreft het juridische maar ook van datgene waar je als fotograaf tegenaan kan lopen. HEel blij ben ik met het eindresultaat. mocht ik in de toekomst juridische vragen hebben dan zal ik altijd naar Charlotte gaan.

– Florence Bavinck, Beloved fotograaf – september 2012

Wij hebben als stichting Den Haag & Midden-Europa Charlotte’s Law gevraagd als onze vertegenwoordiger op te treden in een conflict met een van onze voormalig medewerkers. Charlotte’s Law heeft deze zaak professioneel en zakelijk aangepakt. Als maatschappelijke instelling hadden wij groot belang bij een minnelijke en pragmnatische afhandeling en Charlotte’s Law heeft ons voor een dergelijke afhandeling gezorgd. Wij bevelen andere dan ook van harte de dienstverlening van Charlotte’s Law aan.

– ErnstJan Stroes, voorzitter Stichting IDHEM – augustus 2012

Bij het ontwikkelen van De Persbeeldwinkel begon ik ijverig met het opstellen van mijn algemene voorwaarden. Maar al vrij snel realiseerde ik me dat wanneer ik beeld van een ander ging uploaden, het juridisch allemaal heel goed geregeld moest zijn. Direct dacht ik aan Charlotte. Ik kende haar al via twitter en facebook, waar ze zeer kundig en toegankelijk overkomt. Na een telefoontje was de opdracht rond. In verband met de grote tijdsdruk spraken we kort daarna via skype uitgebreider en stelde ze de juiste vragen om tot goede algemene voorwaarden te komen. Een week later rolden ze al binnen en kon ik met een gerust hart dit project verder uitbouwen en de media-beeldbank lanceren.

– Marianne Sijberden, De Persbeeldwinkel – augustus 2012

Charlotte heeft voor mij algemene voorwaarden opgesteld die precies passen bij mijn werkzaamheden als fotograaf én workshopdocent. In een efficiënt gesprek stelde ze precies de vragen die ze nodig had om alles op te kunnen stellen. Een fijn idee dat ik nu alles goed heb vastgelegd!

– Simone Janssen, Simone Janssen Fotografie – juni 2012

My legal consult was small – for others perhaps, but Charlotte respected that for me, it was more. She provided a concrete, accessible summary of what I needed to be aware of and thus gave me confidence to take next step. An entrepreneur herself, she knows what needs to be shared, what needs to be said, and when. A comfort in the business world. Thank you Charlotte … hope not to need legal advice again, but if I do … know where I will turn!

– Deborah Valentine, – maart 2012

Recensies 2011

De samenwerking met Charlotte was een verademing. Eindelijk een jurist die ingewikkelde terminologie weet terug te brengen tot uitgangspunten waar je als leek wat mee kunt. Charlotte wist zich bovendien te verplaatsen in mijn situatie en vertaalde dat naar juridisch verantwoorde stappen. Een aanrader dus voor creatieve ondernemers en webwinkeliers die hun zaakjes graag ook juridisch goed regelen.

– Diana van Ewijk, Ozowiezo – december 2011

Wanneer je je eigen bedrijf gaat beginnen, ben je je nog niet bewust wat je allemaal moet regelen en wat je geregeld moet hebben. Vooral de Algemene Voorwaarden leken mij een pittige klus, aangezien je alles toch wel goed omschreven wilt hebben, op een manier dat jij, maar ook je klant het begrijpt.
Via mijn netwerk ben ik bij Charlotte terecht gekomen. Samen hebben we eerst besproken wat er allemaal precies in moest komen, daarna is ze aan de slag gegaan. Het document wat ik nu als Algemene Voorwaarden kan overleggen aan mijn klanten klopt, en is goed te begrijpen.. Daarnaast heeft Charlotte de tijd genomen om bepaalde dingen uit te leggen, bijvoorbeeld het gebruik van deze Algemene Voorwaarden. Als ondernemer wil ik namelijk wel dat ik het op de juiste manier aanpak en dat ik de inhoud goed aan mijn klanten kan uitleggen, mochten er vragen komen.
Charlotte gaat discreet en precies te werk, eigenschappen die in haar vakgebied natuurlijk erg belangrijk zijn! Ik zal haar dan ook zeker aanraden mochten andere klein ondernemers een jurist nodig hebben.

– Hanneke Meier, Hanneke Meier Fotografie – september 2011

Ik vind werken met Charlotte fantastisch! Ze is snel beschikbaar, vraagt goed door zodat ze de situatie goed kan inschatten en geeft je vervolgens gedegen juridisch advies. Daarbij verliest ze het menselijk en relationeel aspect niet uit het oog: het gaat niet puur om het halen van je recht maar ook om het goedhouden van de relatie en dat vind ik zelf erg fijn en belangrijk. Een mensenjurist!

– Simone Janssen, Studio Simone – augustus 2011