Advies

Charlotte’s Law helpt ondernemers juridische problemen te voorkomen of op te lossen doormiddel van juridisch advies en het schrijven en nakijken van documenten, zodat jij kunt doen waar je goed in bent: ondernemen en geld verdienen. Hieronder een greep uit de diensten die Charlotte’s Law & Fine Prints levert.

Oploskoffie
De koffie die (bijna) alles oplost. Met een cookie erbij. Hands-on juridisch advies op kantoor of via Appear.in of Skype. Minimaal 30 minuten, maar zolang als jij nodig hebt.

Contracten
Het opstellen, herschrijven of controleren van contracten. Dat kunnen zowel de contracten zijn die je zelf geschreven hebt, als contracten die een ander met jouw onderneming wil aangaan. Sluit je vaak dezelfde overeenkomsten? Laat dan een modelcontract schrijven.

Algemene Voorwaarden
Algemene voorwaarden zijn een set regels die bij verschillende contracten ingezet worden. Charlotte kan deze voor je schrijven, controleren en herschrijven. Ze kan adviseren over de gevolgen die jouw algemene voorwaarden hebben of welke gevolgen de algemene voorwaarden van de wederpartij voor jou hebben. Sluit je veel overeenkomsten met consumenten? Dan is het belangrijk dat de algemene voorwaarden geen regels bevatten die niet zijn toegestaan.
Bij elke set algemene voorwaarden krijg je een gratis mini-cursus over hoe je ze het beste kunt gebruiken.

Privacyverklaring
Wanneer je gegevens verzamelt en opslaat van derden is het belangrijk hen te kunnen vertellen wat je al dan niet met hun gegevens zult doen. Bijvoorbeeld wanneer je een klantenbestand opbouwt of een nieuwsbrief verzend. Daarnaast is de wet rondom cookies strenger geworden en moet je website bezoekers daar goed over informeren.
Charlotte kan een privacyverklaring opstellen die toegespitst is op de werkwijze die bij jouw onderneming past.

Disclaimer
Een disclaimer is een stuk tekst waarmee aansprakelijkheid of garanties worden ingeperkt of afgewezen. Ze komen op meerdere manieren voor. Van “De directie stelt zich niet aansprakelijk voor verlies of diefstal”, disclaimers onder een e-mail en uitsluiting van aansprakelijkheid in een contract.
Een disclaimer onderaan een e-mail is niet juridisch bindend. Een disclaimer op een website waarbij bijvoorbeeld tikfouten en prijswijzigingen worden voorbehouden kunnen wel zeer praktisch zijn.

Juridisch Advies nodig?
Neem contact op met onze office manager Afton voor een vrijblijvende offerte of om een afspraak te maken.

Mail Afton