Social Code: YouTube – over duidelijke reclame op YouTube

Heb je het al meegekregen van de Social Code: YouTube? Het zijn nieuwe regels waar je als YouTuber vrijwillig aan deel kunt nemen, om reclame nog duidelijker te maken. Voldoe je aan deze regels, dan voldoe je automatisch aan de Reclamecode Social Media. Handig toch?


Dit zegt de Social Code over zichzelfOok meedoen? Aanmelden kan via desocialcode.nl

Zorg dan wel dat je in de eerstvolgende video vermeld dat je meedoet aan de Social Code: YouTube en natuurlijk moet je vanaf dat moment de regels precies naleven.

Meer over de Social Code: YouTube

Wil je meer lezen over de nieuwe Social Code: YouTube? Lees dan deze artikelen:

 27,48 excl. BTW

Koop: Wetboek voor Bloggers

Reclame in Cijfers

Veel klachten over reclame op social media worden er niet ingediend. In 2015 waren het er 6, in 2016 maar 2. Terwijl een klacht indienen bij de Reclame Code Commissie in vijf minuten gebeurd is.

Überhaupt ging maar 2% van de klachten over reclame op social media. 37% van alle klachten gaat over oneerlijke reclame en maar 2% over de herkenbaarheid van reclame.

Klachten onder video’s, onder Instagram posts en onder andere social media updates zijn er genoeg. Mensen trekken in twijfel dat iets niet gesponsord is, verdenken influencers ervan dat een post soms toch wel gesponsord is of zijn juist boos over het aantal gesponsorde posts. Toch wordt er niet echt geklaagd bij de Reclame Code Commissie. Misschien is het daarom wel dat er ook weinig verandering te bespeuren valt en initiatieven als deze nodig zijn.


Wil je meer weten over de regels voor influencers, bloggers, vloggers en content creators? Lees dan Wetboek voor Bloggers.


 27,48 excl. BTW

Koop: Wetboek voor Bloggers


Leuke dingen voor je mailbox

About Charlotte Meindersma

Charlotte Meindersma is 'de social media jurist van Nederland' en oprichter van Charlotte's Law & Fine Prints.
Ze drinkt graag oploskoffie, in de spreekwoordelijke zin van het woord. Bovendien is ze amateur-marketer en was ze in een vorig leven fotograaf.

Speak Your Mind

*