Vertrouwen is goed, een contract is beter

De basis voor een goede samenwerking of voor het leuk en goed kunnen werken voor een opdrachtgever is vertrouwen. Je gevoel over de samenwerking of de opdracht moet goed zijn. Is dat er niet, ga het dan niet aan. Maar het vertrouwen is niet goed genoeg. Misverstanden en verschillende verwachten gooien roet in het eten.We kunnen elkaar toch vertrouwen?

“We kunnen elkaar toch vertrouwen?” Dat is juist de zin die je moet wantrouwen. Het is de zin die mensen uitspreken, wanneer je ze niet kunt vertrouwen of wanneer ze nog niet alles af willen spreken.

Hoe weet je dan hoe je zaken af moet handelen later? Als je elkaar nu kunt vertrouwen, kun je die afpsraken ook nu wel op papier vastleggen. Vastleggen is dan immers niet zo risicovol, omdat je elkaar kunt vertrouwen. Als de ander niet wil tekenen, bedoelde hij/zijn daarmee dan te zeggen zich niet aan de afspraken te zullen houden?

Als je er nu al niet uitkomt

Vaak wordt als excuus gebruikt om geen overeenkomst te sluiten, dat niet alles nu al afgesproken kan worden. Dat zaken eerst nog uitgezocht moeten worden, eerst gekeken moet worden hoe de zaken zullen lopen en wat al niet meer.

Niet onbegrijpelijk, maar als jullie er nu al samen niet uitkomen, hoe weet je dan dat dit later wel het geval zal zijn? Leg daarom in elk geval vast hoe je weer uit elkaar gaat als het toch mis gaat. Wat dan van wie wordt, wie aan wie zou moeten betalen en hoe dat bedrag vastgesteld wordt.

Leuke dingen voor je mailbox

About Charlotte Meindersma

Charlotte Meindersma is 'de social media jurist van Nederland' en oprichter van Charlotte's Law & Fine Prints.
Ze drinkt graag oploskoffie, in de spreekwoordelijke zin van het woord. Bovendien is ze amateur-marketer en was ze in een vorig leven fotograaf.

Speak Your Mind

*