Gratis foto’s en afbeeldingen – Directory

Soms heb je het nodig om ergens gratis foto’s of andere afbeeldingen vandaan te halen. Ook ik heb niet altijd de tijd om zelf foto’s te maken of te laten maken. Mijn voorraad voldoet niet altijd. Bronnen voor goede en gratis foto’s zijn daarom van harte welkom. Er zijn er natuurlijk altijd een paar favoriet, maar het is toch erg fijn om te weten wat er ‘te koop’ is voor als er eens ander beeld nodig is.

Ik kan niet van elke bron de licenties controleren, al heb ik daartoe wel eens een poging gedaan. Niet alle sites zijn even bekend. Blijf dus vooral zelf goed opletten! Daarnaast zijn er veel bronnen met een Creative Commons licentie, die dus erg toegankelijk zijn, maar niet iedereen zit te wachten op die naamsvermelding. Dan zijn er nog een hoop bronnen die ik niet genoemd heb. Daarom heb ik deze directory opgezet, die ik ook van tijd tot tijd zal aanpassen en aanvullen.

LET OP! Licenties kunnen wijzigen. Blijf altijd zelf de licenties controleren voor je foto’s download en gebruikt. Zorg voor bewijs van de licenties!

Hey, psst, blij met deze verzameling bronnen met gratis foto’s? Steun me om dit te blijven doen en stort een kleine bijdrage in het koffiefonds (met factuur).

Zoek Sites

Doneer in het Koffiefonds!

Creative Commons

Lees hier wat Creative Commons licenties zijn.

Commercieel gebruik

CC0 licenties

 27,48 excl. BTW

Koop: Wetboek voor Bloggers


Flickr

Flickr is een goede bron, maar soms wat ondoorgrondelijk. Er zijn een hoop zoeksites en verzamelsites van content die afkomstig is van Flickr.

Eigen licenties

Doneer in het Koffiefonds!

Ander beeldmateriaal

Betaalde stocksites

Deze websites leveren in principe alleen betaalde afbeeldingen, maar hebben regelmatig aanbiedingen waarbij je een of meer foto’s wel gratis kunt downloaden.

  • Creative Market
  • Adobe Stock
  • Dollar Photo Club
  • Tookapic
  • StockFreeImages
  • Stocksafe
  •  27,48 excl. BTW

    Koop: Wetboek voor Bloggers