Ondernemen, verzekeren en keuzes maken.

Nu eens een bericht uit het dagelijks leven van een jurist. Met kantoor ben ik verhuisd naar een nieuwe locatie. Een prachtige kantoorruimte aan het Sweelinckplein in Den Haag. Bij een nieuw kantoor hoort in dit geval ook een gedeeltelijke nieuwe kantoorinrichting. Dat werd een rondje meubels kijken. En keuzes maken ook. Zo ook welke bekleding ik voor twee stoelen zou kiezen. Ach, later kan ik altijd nog een andere hoezen kopen, toch? Tot ik van een medewerkster begreep dat het model dat ik had uitgezocht, vanaf april helemaal niet meer verkocht zou worden en daarvoor al wel eens uitverkocht zou kunnen zijn. Bij het maken van die beslissing moest ik denken aan een juridische situatie.

Verzekering en Algemene Voorwaarden

De stoelen waren te koop in verschillende motieven en alle motieven waren ook als hoezen te koop. Tot april 2013 dus. Daarna helemaal niet meer. Wat als er wat fout zou gaan of ik later merk dat ik de verkeerde keuze heb gemaakt? Eerst dacht ik dat later wel nog op te kunnen lossen, maar die kans bleek toch wel erg klein geworden.
Toen moest ik denken aan de situatie van mijn onderneming. Waarom heb ik een goede set algemene voorwaarden en waarom heb ik een beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Niet omdat ik verwacht dat er iets vervelends op zal treden, maar om te voorkomen dat het vervelende in zal treden of anders om de situatie in de kiem te kunnen smoren.
Wat ik nu heb gedaan, is wat ik op een ander niveau ook voor mijn onderneming geregeld heb. Mijn gevoel ging uit naar de stoelen met de gewaagde print. Het kan een enorm succes worden, maar het kan ook een ontzettend verkeerde keuze blijken te zijn. Om dat laatste te ondervangen heb ik er extra hoezen bij gekocht. Zie dat als mijn verzekering of algemene voorwaarden. Ik voorkom er in elk geval erger mee: stel dat de gewaagde print toch echt geen succes blijkt te zijn, hoef ik in elk geval geen nieuwe stoelen te kopen, wat me nog veel meer geld zou gaan kosten. De ideale oplossing uiteindelijk.

Charlotte’s Law’s nieuwe kantoor

Eens zien om welke stoelen het nu eigenlijk gaat? Kom eens vrijblijvend kennis maken. Kun je meteen de stoelen testen en misschien kan ik zelfs wel iets voor je betekenen.

Zou jij zo’n zelfde keuze maken? Of heb je misschien al eens iets geregeld om risico’s of schade zo goed mogelijk te verkleinen?

Lees ook:
Wanbetalers en incassokosten
Freetards, copycats en alles gratis
Gebruik van Algemene Voorwaarden

About Charlotte Meindersma

Charlotte Meindersma is 'de social media jurist van Nederland' en oprichter van Charlotte's Law & Fine Prints.
Ze drinkt graag oploskoffie, in de spreekwoordelijke zin van het woord. Bovendien is ze amateur-marketer en was ze in een vorig leven fotograaf.

Comments

  1. Zou je een blogger, die bijvoorbeeld wel eens bedrijven noemt in blogs, aanraden een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te nemen?

    • Je zou vooral heel goed naar de polisvoorwaarden moeten kijken. Denk niet dat elke beroepsaansprakelijkheidsverzekering het dekt.

      Maar ben eigenlijk van mening dat je dit goed in je algemene voorwaarden moet regelen als je samenwerkt met merken en bedrijven. Dat is veel meer waard dan een verzekering, naar mijn mening. In dit geval.

Speak Your Mind

*