Weekend Bites: Apple Watch of iWatch, Bings afbeeldingen widget en modelkoekjes

Weekend Bites zijn uw wekelijkse korte berichten over het intellectuele eigendom van alle dag. Nou ja, alle dag. Zo gewoon zijn ze niet altijd. Leuk en kort wel. De nieuwe iWatch van Apple wordt gelinkt naar een twitteraccount, Bing moest zijn afbeeldingen widget verwijderen en een bakker wilde koekjes deponeren als merk. Uw juridische weekend bites van deze week.

cookies

Koekjes van eigen deeg

De rechter moest deze week oordelen over een bakkerij die zijn koekjes als model wilde registreren. De rechter oordeelde dat de buitenkant van het koekje te algemeen was om als model gedeponeerd te worden: gelig en rond met chocoladestukjes is niet bijzonder genoeg om een model te zijn. Dat de binnenkant van het koekje zacht was, was geen argument omdat dit niet zichtbaar was aan de buitenkant. Het koekje had geen eigen karakter.
Lees meer op IE-forum.

photo credit: Daniel E Lee via photopin cc
photo credit: Daniel E Lee via photopin cc

Belg bang voor I(ce)Watch

De Belgische horlogemaker Jean-Pierre Lutgen deponeerde iWatch enkele weken voor de introductie van de (nu) Apple Watch als merk om zijn eigen IceWatch te beschermen. Lutgens IceWatches worden verkocht in Dubai, Sydney, New York en Hongkong. In Frankrijk worden ook slimme versies van de IceWatch verkocht. Hij wilde daarom verwarring voorkomen tussen zijn slimme IceWatch en de iWatch van Apple.
Lees verder op Emerce.

Was de naam Apple Watch wel zo slim?

De website Applewatch.com is een (oude) domeinnaam van Arnold Kim en linkt door naar het zijn Twitteraccount. Kim runt onder meer de website macrumours.com. Hij zou zijn domeinnaam dus heel nuttig in kunnen zetten. Ik zie een prachtige cashcow. Hij moet natuurlijk wel uitkijken dat hij hiermee geen inbreuk gaat maken op het merk Apple Watch.

photo credit: Dunechaser via photopin cc photo credit: Dunechaser via photopin cc

Bings afbeeldingen widget verwijderd na aanklacht Getty Images

Getty Images heeft Bing aangeklaagd voor het vertonen van zijn foto’s in de afbeeldingen widget van Bing. De widget zou inbreuk op hun auteursrecht mogelijk maken. Afgelopen vrijdag werd na de eerste zittingsdag de widget verwijderd: volgens Microsoft om in gesprek te kunnen gaan met Getty.
Lees verder op nu.nl.

Leuke dingen voor je mailbox

About Charlotte Meindersma

Charlotte Meindersma is 'de social media jurist van Nederland' en oprichter van Charlotte's Law & Fine Prints.
Ze drinkt graag oploskoffie, in de spreekwoordelijke zin van het woord. Bovendien is ze amateur-marketer en was ze in een vorig leven fotograaf.

Comments

  1. Grappig, velen ruiken nu natuurlijk geld met de komst van de iWatch. Kijken wat het opbrengt.

Speak Your Mind

*