Weekend Bites: Slippers, bloggers op regenbogen en kapsels voor privacy

Heerlijk luieren in de zon, slippertjes aan. Havaianas natuurlijk. Of liever Hollandaisas? Dat is zomer. En ter verkoeling naar de bioscoop, want daar hebben ze airco. Tenminste, als er geen gedoe is met licenties. Erger jij je ook wel eens aan de commerciële content op blogs? Lees waarom bloggers daar eigenlijk niet onderuit kunnen. Als je toch aan het luieren bent: experimenteer eens met kapsels om gezichtsherkenningssoftware om de tuin te kunnen leiden.

(G)een slippertje gemaakt

Hollandaisas slippers maken geen inbreuk op Havaianas
Wat wil je in de zomer nou liever dan met slippers aan in je hangmat hangen, banjeren over de boulevard of heerlijk op een terras een drankje doen? Havaianas zijn populaire slippers en daar wilde Hollandaisas gebruik van maken. Geen merkinbreuk, maar gewoon een slimme, ondernemende, copycat.
Lees verder op IE-Forum

Rechtszaak om film van bordspel Candy Land

Er waren plannen om van het bordspel Candy Land een film te maken. Met dezelfde figuren en verhaallijn.
Hasbro kreeg van Landmark een licentie om het bordspel op de markt te brengen, maar heeft geen licentie voor het maken van de film. Volgens Landmark had Hasbro om toestemming moeten vragen. Nu liggen ze met elkaar overhoop.
Lees meer op Hollywood Reporter

Bloggers kunnen niet leven van regenbogen en knuffels

Bloggers kunnen niet leven van regenbogen en knuffels
Het blijft een lastige verhouding: bloggen en geld verdienen. Als full-time blogger moet je toch op een manier een inkomen werven. Bijvoorbeeld door advertenties in de side-bar, het aanbieden van diensten zoals blog-workshops of geld krijgen voor bepaalde blogposts. Daar moet je zorgvuldig mee omgaan. Zowel naar de lezers toe, maar ook naar de adverteerders die liever niet hebben dat je meldt dat het een betaalde blogpost is. En dan is er nog Google waar je geen ruzie mee wil.
Op Decor8 kun je er een mooie blogpost over lezen.
Lees ook over omgaan met Google, eerlijke blogs en de reclamecode social media.

Gezichtsherkenningsoftware en privacy

Wil je wat doen tegen de gezichtsherkenningssoftware maar niet met zo’n gekke klep voor je hoofd lopen?
Deze kapsels kunnen je helpen de software in verwarring te brengen. Lees het op arstechnica.

Wat is een silhouet?

Wat is een silhouet van een sporter? Kan dat een creatieve keuze zijn? En zo ja van wie dan?
De sporter is niet bezig met het creëren van een mooie houding, die wil gewoon punten scoren. Maar een fotograaf maakt natuurlijk wel keuzes. Die kiest het moment, het standpunt, de hoek, het licht en ga zo maar door. Als iemand een foto gebruikt om er een silhouet van te maken. Is het dan een auteursrechtinbreuk?
Lees verder op IE-Forum wanneer er ‘auteursrechtelijke trekken’ zijn overgenomen.

Photo Credit Rainbow: JD Hancock via Compfight cc

CATEGORIE:

Over Charlotte

Charlotte Meindersma is ‘de social media jurist van Nederland’ en oprichter van Charlotte’s Law & Fine Prints. Ze drinkt graag oploskoffie, in de spreekwoordelijke zin van het woord. Bovendien is ze amateur-marketer en was ze in een vorig leven fotograaf.