Weekend Bites: Havermout recepten, Eminem en goede koffie

Weekend Bites zijn uw wekelijkse korte berichten over het intellectuele eigendom van alle dag. Nou ja, alle dag. Zo gewoon zijn ze niet altijd. Leuk en kort wel. Havermout recepten van 1,5 miljard euro, een politieke partij die zonder toestemming een liedje van Eminem gebruikt en het bewijs dat goede koffie zeer belangrijk is. Uw juridische weekend bites van deze week.

Auteursrecht op portret en recepten Quaker Havermout

1,5 miljard voor een portret en 60 havermoutrecepten

Tussen 1935 en 1989 stond het portret van Anna Short Harrington op de pakken van Quaker Havermout (zie hierboven). In 1989 werd zij vervangen door een jongere vrouw. Achterkleinzoon D.W. Hunter dient nu een schadeclaim in bij Quaker van 1,5 miljard euro. Hunter, die optreedt namens alle erfgenamen van de in 1955 overleden Harrington, stelt dat zijn overgrootmoeder nooit fatsoenlijk is betaald voor haar portret. Daarnaast zou het bedrijf ook nog misbruik hebben gemaakt van de gebrekkige kennis van de vrouw en haar maar liefst zestig recepten hebben ontfutseld.
Lees hier verder op IE-Forum

Eminem klaagt auteursrechtpartij Nieuw-Zeeland aan

Politieke Partij maakt inbreuk op auteursrecht EminemEminem performing in 2011 door WhiteBoyzCantRun at en.wikipediaEigen werk. Licentie CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons
In Nieuw-Zeeland is de National Party de partij die zich sterk maakt voor auteursrechten op onder meer muziek. Nu blijkt dat ze het zelf niet zo nauw nemen met het auteursrecht op de muziek van Eminem: “Het is teleurstellend en ironisch dat de politieke partij die de rechten van muziekproducenten in Nieuw-Zeeland verdedigt zelf zo weinig belang hecht aan auteursrecht,” zegt een woordvoerder van een van de bedrijven die de rechten bewaakt van de rapper.
Lees verder bij de NOS

Kopje koffie, IT-‘er?

Goede koffie zorgt voor IT'er en goede oplossingen
Uit onderzoek blijkt dat het aanbieden van goede koffie tijdens het sollicitatiegesprek een unique sellingpoint is voor het aannemen van goede software engineers. Het onderzoek, uitgevoerd door codejobs.io, focuste zich op de relatie tussen goede koffie in de algemene voorwaarden en het vermogen van bedrijven om IT-‘ers aan te nemen. Deze organisaties worden namelijk gezien als prettigere bedrijven om voor te werken.
Het is maar goed dat de Charlotte’s Law ‘oploskoffie’ uit een Nespresso apparaat komt 😉 Lees meer bij Webwereld

Leuke dingen voor je mailbox

About Charlotte Meindersma

Charlotte Meindersma is 'de social media jurist van Nederland' en oprichter van Charlotte's Law & Fine Prints.
Ze drinkt graag oploskoffie, in de spreekwoordelijke zin van het woord. Bovendien is ze amateur-marketer en was ze in een vorig leven fotograaf.

Speak Your Mind

*