Weekend Bites: No LOVE, Ice Bucket Challenge en wéér Lindsay Lohan

LOVE is verboden in Ulft. Nou ja, de liefde niet, maar het beeld wel. Ben je de Ice Bucket Challenge al beu? Stichting ALS nog niet. Zij willen het als merk inschrijven! En weet je nog, dat Lindsay Lohan de makers van GTA aan wilde klagen? Nu doet GTA het andersom. Ofwel: de weekend bites van deze week.

LOVE replica in Ulft verdwijnt

No Love in Ulft

Je zou denken dat juist de overheid een beetje zorgvuldig beslissingen neemt. Volgens de regeltjes speelt. Daar dacht een voormalig wethouder van gemeente Oude Ijsselstreek anders over. Ze lieten een replica maken van het wereldberoemde LOVE beeld van Robert Indiana. Het originele beeld staat sinds 1975 opgesteld voor het Indianapolis Museum of Art in Indianapolis. De gemeente had geen toestemming gevraagd voor het namaken van het beeld. De replica komt niet meer terug in Ulft. De voormalig wethouder die opdracht heeft gegeven om de replica te maken, zou echter het juridische gevecht wel aan willen gaan.
Lees er meer over in De Gelderlander.

Ice Bucket Challenge als merk

De ALS Stichting wil graag de namen Ice Bucket Challenge en ALS Ice Bucket Challenge als merk inschrijven. Want tsja, stel je voor dat een ander goed doel er mee aan de haal gaat.
Eerlijk gezegd ben ik zo verbaasd, dat ik er weinig over kan zeggen. Maar lees er gerust over bij onder meer Markmatters of Nu.nl.
Een dag later werd overigens bekend dat ze hun merkaanvragen weer introkken.

Lindsay Lohan wordt nu door GTA aangeklaagd

Nou ja, aanklagen. Lindsay Lohan vond dat een karakter uit GTA op haar gebaseerd was en er dus sprake was van schending van het portretrecht. Daarover berichtte ik al eerder. De makers van GTA vonden dit, uiteraard, onzin. Maar zo grote onzin zelfs, dat ze vinden dat Lindsay Lohan beboet moet worden voor misbruik van recht. Volgens de makers zijn de enige overeenkomsten tussen Lindsay Lohan en het karakter dat het beide jonge blondines zijn die paparazzi moeten ontwijken.
Lees verder in de Telegraaf.

foto: Het LOVE beeld van Robert Indiana in Indianapolis. Gemaakt door CC BY Serge Melki

Leuke dingen voor je mailbox

About Charlotte Meindersma

Charlotte Meindersma is 'de social media jurist van Nederland' en oprichter van Charlotte's Law & Fine Prints.
Ze drinkt graag oploskoffie, in de spreekwoordelijke zin van het woord. Bovendien is ze amateur-marketer en was ze in een vorig leven fotograaf.

Speak Your Mind

*