Weekend Bites: Juristen in de fout

Weekend Bites zijn uw wekelijkse korte berichten over het intellectuele eigendom van alle dag. Nou ja, alle dag. Zo gewoon zijn ze niet altijd. Leuk en kort wel. Dit keer over juristen en advocaten die de fout ingaan! Ja, mensen, ook dat kan. Uw juridische weekend bites van deze week.

Advocatencongres kon niet lachen om Toren C

Wat is een (advocaten)congres zonder cabaret? Een saaie boel. Ik had altijd begrepen dat zo’n cabaret door de jongste deelnemers uitgevoerd werd, maar wellicht moet ik dat ook niet verwachten bij advocaten. Geld genoeg, toch 😉
Dus nodigden zij Toren C uit voor een leuk stukje tekst. Wie houdt er tenslotte niet van Toren C?
Nou, kennelijk houden advocaten daar niet zo van. De hoofdredacteur van Mr. Magazine heeft Toren C al nooit leuk gevonden, maar de grapjes tijdens het congres, vooral toen Thom de Graaf er bij betrokken werd, konden de advocaten niet om lachen.
Hoofdredacteur van Mr. vond het dan weer niet zĂł gĂȘnant dat hij er geen foto over kon plaatsen op twitter. En ach, een column kon er ook nog wel achteraan. Beetje extra aandacht voor zo’n kennelijk gĂȘnante vertoning kan geen kwaad, toch?


Ach, er is genoeg over geschreven, dat ga ik niet herhalen, maar lees het vooral en vermaak uzelf:
Advocatie, Mr. Online, NRC & NRC, Joop

Advocate photoshopt haarzelf in foto’s met beroemdheden

Advocate photoshopt foto's van beroemdheden
Misschien ben je het op Facebook al tegengekomen: de advocate die portretten van haarzelf in foto’s van beroemdheden photoshopte, alsof ze al deze personen had ontmoet. Deze foto’s plaatste ze zelfs op haar website (zijn inmiddels verwijderd). Tsja, niet al te slim. Maar toegegeven, dat photoshoppen heeft ze nog best goed gedaan.
Lees meer over de foto’s en de gevolgen: TMZ, The Recorder, Advocatie

Advocaten maken inbreuk op auteursrecht en komen voor de tuchtrechter

Ja, zelfs advocaten maken inbreuk op auteursrechten. Nee, advocaten zijn niet heilig. Ach, het zijn ook maar mensen. Een advocatenkantoor had integraal een juridisch woordenboek op hun website geplaatst. Handig, zou je denken, maar ook op woordenboeken kan auteursrecht rusten. Dus was het een auteursrechtschending. Dit voorval kwam zelfs voor de tuchtrechter. Die vond dit tuchtrechtelijk verwijtbaar, maar legde geen tuchtrechtelijke maatregelen op.
Lees er meer over op IE-Forum

L(M)R Advocaten

De meeste advocaten en advocatenkantoren zijn niet al te creatief bij het verzinnen van een handelsnaam voor hun kantoor. Het komt al snel neer op ‘achternaam en achternaam advocaten’ of, zoals in dit geval, de eerste letters van de achternamen. Zo ontstonden ook LMR Advocaten en LR Advocaten. Oeps! Lijkt dit te veel op elkaar? Is dit een inbreuk op handelsnamen? Scheppen de namen verwarring?
LMR Advocaten heeft de oudste handelsnaamrechten. LR Advocaten gebruikt inmiddels een andere handelsnaam, maar LR Advocaten komt nog wel voor in het logo. De logo’s zijn echter totaal anders, waardoor de rechter niet vond dat er sprake is van verwarring. Bovendien leidt de domeinnaam met daarin LR Advocaten door naar een nieuwe domeinnaam met de nieuwe handelsnaam, waardoor de eerste domeinnaam niet als handelsnaam gebruikt wordt.
Lees er meer over bij Boek9

Leuke dingen voor je mailbox

About Charlotte Meindersma

Charlotte Meindersma is 'de social media jurist van Nederland' en oprichter van Charlotte's Law & Fine Prints.
Ze drinkt graag oploskoffie, in de spreekwoordelijke zin van het woord. Bovendien is ze amateur-marketer en was ze in een vorig leven fotograaf.

Speak Your Mind

*