Boekpresentatie: Wetboek voor Bloggers

Het was een mooi feestje, vrijdag 13 februari 2015. Je eigen boekpresentatie organiseren. Ik kan je vertellen, het is leuk, veel werk en het helemaal waard! En wat ben ik blij dat ik er voor gekozen heb de organisatie op de dag zelf lekker uit te besteden aan de locatie: Huis ten Haghe. Zie je het al voor je? In de ene hand een fles wijn om iemand bij te schenken en in de andere een pen wat leuks in een boek te schrijven. Dat zou geëindigd zijn in wijn over de vloer of een onleesbaar stukje tekst.

Laatste controle boekenvoorraad Wetboek voor Bloggers
foto: Arnold Reyneveld

 27,48

Koop: Wetboek voor Bloggers


Een foto, een lach en een pen

Wat is een blogger zonder goede auteursfoto? Precies, mensen willen weten wie een blogger is, daar hoort een goede foto bij. Is het niet voor op de site, dan wel op social media. Arnold Reyneveld wilde wel mooie portretten komen maken. Hij zette zijn tijdelijke studio op in de voorkamer van Huis ten Haghe en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Helaas heb ik zelf geen tijd meer gehad om een nieuwe foto te maken. En de foto van Arnold terwijl hij bezig is met fotograferen is de laatste foto die ik tijdens de presentatie gemaakt heb. Het werd mij verboden om me bezig te houden met het maken van foto’s.

Arnold Reyneveld fotografeert tijdens boekpresentatie Wetboek voor Bloggers

De presentatie volgde op de eerste verdieping. Stagiaire Rosanna zorgde voor de aandacht en aankondiging. Met haar mooie inleiding legde ze de lat voor mij wel erg hoog. O jee. Ik vertelde over het boek, wat er in te lezen valt, wat mijn doel is met het boek. Het is namelijk een combinatie van juridische aspecten voor iedereen die online publiceert, waar ik erg veel vragen over krijg, maar in een blogpost nooit voldoende de ruimte had om het uit te leggen. Die ruimte heb ik in dit boek wel genomen. Daarnaast gaat het over bloggen, vanuit mijn ervaring. Hoe ga je aan de slag en hoe krijg je meer bezoekers? Afgewisseld met 21 interviews met experts en evaringsdeskundigen. Een zeer compleet boek is het geworden, denk ik.

Boekpresentatie Wetboek voor Bloggers in Huis ten Haghe, foto: Arnold Reyneveld

Boekpresentatie Wetboek voor Bloggers
foto’s: Arnold Reyneveld

De presentatie was mooi, de reacties goed en als klap op de vuurpijl mochten we toosten met een glaasje Crémant de Bourgogne.

Proost! Wetboek voor Bloggers is gelanceerd

Daarna was het tijd voor een borrel en een praatje.

Presentatie Wetboek voor Bloggers
(links) Dames van Mediawijzer in gesprek met (rechts) Mina van ME. Media Engineering
foto: Arnold Reyneveld

Ondertussen werd ik telkens aan mijn mouw getrokken om op de foto te gaan en leuke teksten in de boeken te schrijven. Voor mij een vreemde gewaarwording, maar ook wel erg leuk om te doen! Drie keer van pen moeten wisselen, omdat de pen leeg was. Gelukkig had ik een jurk met zakken, dus had ik altijd een pen bij me. Handig joh!

Met een grote glimlach kijk ik terug op een prachtige boekpresentatie. Fijn dat jullie er waren!

Zo’n boekpresentatie organiseer je niet alleen

Boekenfeestje Wetboek voor Bloggers
foto: Arnold Reyneveld

Zo’n boekpresentatie volledig zelf organiseren is geen doen, kan ik je vertellen.
Daarom hartelijk dank aan stagiaire Rosanna, die heeft geholpen met het versturen van de uitnodigingen en tijdens de presentatie hard aan het werk is gezet om iedereen te ontvangen en manusje van alles te zijn. Dank ook aan Huis ten Haghe die alles zo goed verzorgd hadden, waardoor ik me nergens druk over heb hoeven maken die middag. Blij met de locatie, wat kregen we daar een hoop complimenten over! (Het is ook een mooi pand. Huiselijk en toch met allure. Perfecte combi.) Veel dank ook aan Arnold Reyneveld. Ik heb al wat mooie portretten mogen zien. Ze gaan binnenkort naar alle gasten toe. En zonder zijn foto’s was dit een bijzonder saaie blogpost geweest.
Natuurlijk mag ik mijn nichtjes ook niet vergeten: Charly, die mee hielp in de bediening, Jolijn & Eline die geholpen hebben met de goodiebags. Thanks girls!

Meer foto’s!

Zien wat anderen van de avond vonden? Er is getweet en geinstagramd met de hashtag #wetenblog.

A photo posted by Hans Prummel (@hansprummel) on

A photo posted by Cynthia Schultz (@misslipgloss) on

A photo posted by Mariët Mons (@marietmons) on

A photo posted by Kirsten Jassies (@kirst_enj) on

 27,48

Boek kopen? Dat kan!(De versie van de presentatie is inmiddels uitverkocht, maar er is nu een nóg betere versie verschenen)

Over Charlotte

Charlotte Meindersma is ‘de social media jurist van Nederland’ en oprichter van Charlotte’s Law & Fine Prints. Ze drinkt graag oploskoffie, in de spreekwoordelijke zin van het woord. Bovendien is ze amateur-marketer en was ze in een vorig leven fotograaf.

Boek hier jouw Oploskoffie

1
Dubbel of enkel
2
Datum en tijd
3
Laatste vragen

Wil je een enkele of een dubbele?

Waar wil je het over hebben?

Wie ben je?

0.00
Kies eerst je oploskoffie en vertel over je onderwerp en wie je bent. Daarna kun je een tijdstip uitkiezen.

Kies je gewenste datum en tijd

Zie ik je wel of zie ik je niet?

Kies eerst je tijdstip en of we elkaar zien.

Haal alles uit je oploskoffie

Met deze add-ons haal je nog meer uit je Oploskoffie.

Vooraf stukken bestuderen

Heb je e-mails, brieven of documenten waarvan je wil dat Charlotte die vooraf gelezen en bekeken heeft, zodat je die tijdens de Oploskoffie kunt bespreken? Bestel dan hieronder “Vooraf stukken bestuderen” erbij! (Een enkel mailtje kun je natuurlijk ook tijdens de oploskoffie voorleggen)

Opname

Niet druk meeschrijven, maar vol het gesprek in. Dat kan met een opname. Je ontvangt binnen 24 uur na het gesprek een downloadlink die één week geldig is.

Vooraf stukken bestuderen

Vliegende start dankzij tevoren bestudeerde documenten of website

236

Opname

Binnen 24 uur in je mail; makkelijk terugluisteren of tekstsuggesties (laten) uitwerken

49

Laatste vraag: Wat is je KVK nummer? (optioneel)
Je investering: 
0.00
 (excl. BTW)