Weekend Bites: belasting voor hyperlinks, conversiepixels, chips en wijn

Het is weekend, dus tijd voor een borrel! Als de chipsmakers geen ruzie zouden hebben en drankhandels geen verwarrende logo’s zouden maken tenminste. Ondertussen lijkt het erop dat een blogpost als deze me in Spanje geld gaat kosten en Beslist.nl wil weten waar ik ga winkelen.

Belasting voor hyperlinks

In Spanje hebben ze het plan opgevat belasting te gaan heffen over links naar nieuwsartikelen. Zo wordt content curatie nog meer aan banden gelegd. Lees er meer over.

Ruzie om chips

20140802-092823 PM-77303705.jpg
Er is een merk chips dat Kettle heet. Voor wat dikkere chips die op een andere manier gemaakt zouden worden, wordt ook wel de term ‘kettle cooked’ gebruikt. Kettle wilden verbieden dat Chio ‘kettle cooked’ op hun verpakkingen zou gebruiken. Dat mislukte.

Wehkamp e.a. protesteren tegen nieuw verdienmodel van Beslist.nl

Beslist.nl wil met webwinkels niet meer afrekenen per bezoeker, maar voor een hoger bedrag afrekenen per betalende klant. Beslist.nl wil daarom dat er conversiepixels geplaatst worden op de sites van de webwinkels. Daarmee ontvangt Beslist.nl erg veel informatie over klanten en daar zijn de webwinkels niet zo content mee. Lees meer op Nu.nl

Wie heeft het merk eerder bedacht?

Je kent het logo van Gall&Gall vast wel. Vind jij het logo van deze wijnhandel er ook op lijken? Zullen ze op elkaar geïnspireerd zijn?

20140802-094618 PM-78378740.jpg
Gevonden door David van Iersel.

CATEGORIE:

Over Charlotte

Charlotte Meindersma is ‘de social media jurist van Nederland’ en oprichter van Charlotte’s Law & Fine Prints. Ze drinkt graag oploskoffie, in de spreekwoordelijke zin van het woord. Bovendien is ze amateur-marketer en was ze in een vorig leven fotograaf.

Boek hier jouw Oploskoffie

1
Dubbel of enkel
2
Datum en tijd
3
Laatste vragen

Wil je een enkele of een dubbele?

Waar wil je het over hebben?

Wie ben je?

0.00
Kies eerst je oploskoffie en vertel over je onderwerp en wie je bent. Daarna kun je een tijdstip uitkiezen.

Kies je gewenste datum en tijd

Zie ik je wel of zie ik je niet?

Kies eerst je tijdstip en of we elkaar zien.

Haal alles uit je oploskoffie

Met deze add-ons haal je nog meer uit je Oploskoffie.

Vooraf stukken bestuderen

Heb je e-mails, brieven of documenten waarvan je wil dat Charlotte die vooraf gelezen en bekeken heeft, zodat je die tijdens de Oploskoffie kunt bespreken? Bestel dan hieronder “Vooraf stukken bestuderen” erbij! (Een enkel mailtje kun je natuurlijk ook tijdens de oploskoffie voorleggen)

Opname

Niet druk meeschrijven, maar vol het gesprek in. Dat kan met een opname. Je ontvangt binnen 24 uur na het gesprek een downloadlink die één week geldig is.

Vooraf stukken bestuderen

Vliegende start dankzij tevoren bestudeerde documenten of website

236

Opname

Binnen 24 uur in je mail; makkelijk terugluisteren of tekstsuggesties (laten) uitwerken

49

Laatste vraag: Wat is je KVK nummer? (optioneel)
Je investering: 
0.00
 (excl. BTW)