Dutch Comic Con wijzigt toegangsvoorwaarden door schietincident Utrecht

Mag Dutch Comic Con de voorwaarden wijzigen? Er mogen geen nep-wapens meer mee naar binnen en ook tassen mogen niet meer gebruikt worden. Sommige mensen die al een ticket gekocht hebben, willen nu niet meer naar Dutch Comic Con, maar volgens de algemene voorwaarden kan een ticket om geen enkele reden geruild worden.

Mag Heroes Dutch Comic Con de voorwaarden voor toegang wijzigen wegens veiligheidsmaatregelen.

Extra veiligheidsmaatregelen

Dutch Comic Con heeft extra veiligheidsmaatregelen in het leven geroepen naar aanleiding van de schietpartij in de tram in Utrecht op 18 maart 2019.

Wat is er dan precies gewijzigd? Er mogen nu helemaal geen props meer mee naar binnen. Dus alle vormen van nepwapens, ook als ze overduidelijk nep zijn, mogen niet meer naar binnen. Hiervoor mochten nepwapens nog wel mee naar binnen, zolang ze maar niet onder de Wet Wapens en Munitie vielen. Ofwel: wapens mogen er niet te echt uitzien en alles dat als wapen gebruikt wordt is ook een wapen. Vanaf nu mag dus ook iets dat er helemaal niet echt uitziet ook niet meer mee naar binnen,

Daarnaast mogen grote tassen niet meer mee naar binnen. Wat wel nog mag zijn doorzichtige tassen en kleine handtassen van maximaal 18cm breed en 12cm hoog.

Wijziging van de voorwaarden?

In de algemene voorwaarden van Heroes Dutch Comic Con is een artikel opgenomen over wapens die wel en niet mee naar binnen mogen. In artikel 8 wordt gemeld dat ‘speelgoed voor kinderen tot 14 jaar oud’ in principe wel mee naar binnen mogen. De wapens moeten buiten het terrein in een afgesloten verpakking gedragen worden.

Strikt genomen is het dus een wijziging van de algemene voorwaarden dat er nu nog minder soorten nepwapens mee naar binnen mogen.

In artikel 1 staat echter een wijzigingsclausule opgenomen. De vraag is dan hooguit of dit een kleine of een grote wijziging is. Kleine wijzigingen zijn met een wijzigingsclausule toegestaan. Raken de wijzigingen meer de kern van de overeenkomst, dan kun je nog zoveel wijzigingsclausules opnemen als je wil, maar dan heeft een consument het recht om te ontbinden.

Naar mijn mening is het niet meer mee mogen nemen van props slechts een kleine wijziging. Sterker nog, dit ziet meer op algemene veiligheid dan op een dienst die geleverd wordt. Zonder props kun je net zo goed Dutch Comic Con bezoeken. Hooguit met een iets minder compleet kostuum.

Leuke dingen voor je mailbox

About Charlotte Meindersma

Charlotte Meindersma is 'de social media jurist van Nederland' en oprichter van Charlotte's Law & Fine Prints.
Ze drinkt graag oploskoffie, in de spreekwoordelijke zin van het woord. Bovendien is ze amateur-marketer en was ze in een vorig leven fotograaf.

Speak Your Mind

*